Lån utan UC

Om du ansöker om ett litet lån här på smålåna.com behöver du inte vara orolig för att det kommer att synas i UC:s register. Det är nämligen så att våra långivare inte tar någon kreditupplysning hos UC utan de använder sig istället av andra kreditupplysningsföretag. Det finns flera fördelar med det.

Diskret låneansökan, bra mot integritetskränkning

Din låneansökan blir diskret och inget lagras i UC:s stora register när du ansöker om ett lån utan UC. Det är bra för dig som tycker att andra inte har att göra med var du ansöker om lån någonstans. Nyfikna arbetsgivare tjänar alltså inte på att kolla upp dig om de försöker lägga sig i ditt privatliv, något som de inte har med att göra.

Förhindrar framtida avslag

Om du tar ett lån utan UC kommer din låneansökan inte påverka dina framtida möjligheter att få ett banklån eller att få hyra en lägenhet. Alla stora svenska banker och de flesta hyresvärdar tar nämligen sin kreditupplysning hos UC. Anledningen till det är att de svenska storbankerna är delägare i UC och för att UC är det största kreditupplysningsföretaget.

Men varför spelar det någon roll om banken eller hyresvärden ser att du har ansökt om ett eller flera små lån? Jo, det är nämligen så att många banker och hyresvärdar tror att folk som tar ett litet snabblån är slarviga med sin ekonomi eller att de spenderar mer än vad de egentligen har råd med fast det egentligen inte alls behöver vara så. I vilket fall som helst kan det här göra att banken inte beviljar din låneansökan eller att hyresvärden inte ger dig ett hyreskontrakt trots att din ekonomi egentligen är tillräckligt god. Det är därför du bör ansöka hos någon av våra långivare, de tar som sagt ingen kreditupplysning hos UC.