Lån utan säkerhet

Alla de lån du hittar här på smålåna.com är lån som inte kräver någon säkerhet eftersom det i stort sett bara är stora bolån och vissa billån som gör det. Men vad innebär då ett lån utan säkerhet egentligen? Det ska vi visa dig nu och förklara vad ett lån utan säkerhet är och vad det inte är.

Det här är ett lån utan säkerhet

  • Du behöver ingen pant när du tar ett lån utan säkerhet. När du tar ett lån med säkerhet måste du vanligtvis använda det du har köpt för lånet som säkerhet, till exempel din nya bil eller din nya bostad. Du kan ibland även belåna din gamla bostad när du tar ett lån med säkerhet. Det här innebär att banken kan tvinga dig att sälja din säkerhet om du inte kan betala tillbaka ditt lån, så är det inte om du har tagit ett lån utan säkerhet. Då hamnar skulden istället hos ett inkassobolag eller kronofogden vilket inte heller är så bra.
  • Lånet ska användas för konsumtion och inte för aktie- och valutaplaceringar, företagsinvesteringar och liknande.
  • Du behöver inte förklara vad du ska använda pengarna till. Ja, egentligen kan du ta ovanstående punkt med en nypa salt eftersom långivare av små lån aldrig frågar vad du ska använda ditt lån till.

Vad ett lån utan säkerhet inte är

Det finns faktiskt de som tror att ett lån utan säkerhet är samma sak som att långivaren inte har några speciella inkomstkrav, men lån utan säkerhet innebär inte att du automatiskt kan låna pengar om du saknar eller har en låg inkomst. Egentligen är det just din inkomst och betalningsförmåga som är bankens säkerhet för lånet. Däremot är inkomstkraven för de små lån du hittar på smålåna.com mycket rimliga.