Lån trots skulder

Att låna pengar när man har betalningsanmärkningar är inga större problem när man vill ta att litet lån eftersom många smslångivare accepterar det, däremot är det oerhört svårt att få ett lån om man har skulder hos kronofogden, svårt men inte helt omöjligt.

Går det att få ett smslån med kronofogdeskulder?

Det finns knappt någon långivare alls som tydligt anger att man kan ta ett smslån om man har ett skuldsaldo hos kronofogden, vet inte om vi har sett någon faktiskt. Flera smslångivare anger att de inte accepterar några kronofogdeskulder men det finns många som inte har med det i sina krav. Det kan möjligtvis innebära att du kan passera nålsögat om du har tur, men chansen är liten. Det är bara att ansöka hos någon av de långivare du hittar här på smålåna.com så vet du.

Men du kan ta ett bolån eller omstartslån

Det finns några få banker som faktiskt kan bevilja lån till dig som har en skuld hos kronofogden, men då handlar det om lån som kräver en säkerhet, antingen ett omstartslån eller ett bolån. I praktiken är det samma sak eftersom du måste ha en bostad som säkerhet för att få låna. Om du har kronofogdeskulder har du förmodligen inte bostad så därför måste du ha en tillräckligt god ekonomi för att kunna ta ett bolån och köpa en bostad. I samma veva får du låna lite extra så att du kan lösa din skuld hos kronofogden, något som i praktiken innebär att du för över skulden till banken.