Lån med betalningsanmärkning

Många små lån har en sak gemensamt: du kan ofta ta ett lån med betalningsanmärkning. Det är annars mycket svårt att få ett lån om man har betalningsanmärkningar. De få långivare som tillåter betalningsanmärkningar brukar kräva att man har en borgenär när det gäller privatlån, eller en säkerhet om man vill ta ett större lån. Så är det inte alls om du vill ta ett litet lån med betalningsanmärkningar, då behöver du varken borgensman eller säkerhet. Långivaren ställer överhuvudtaget inte några speciella krav på dig som har betalningsanmärkningar, det enda som är viktigt är att din ekonomi är god vid ansökningstillfället. Däremot brukar de flesta långivare ha vissa krav på själva betalningsanmärkningarna.

Krav för lån med betalningsanmärkning

Nu ska vi på smålåna.com titta på vilka krav som gäller för dig som vill ta ett eller flera små lån och som har betalningsanmärkningar.

  • Du får inte har för många betalningsanmärkningar. Normalt får du inte har fler än 6 betalningsanmärkningar, men detta är inte hugget i sten. Det finns långivare som beviljar små lån som inte har någon speciellt gräns för hur många anmärkningar man får ha.
  • Du får inte ha för nya betalningsanmärkningar. Det är få långivare som tillåter att man har dragit på dig en ny betalningsanmärkning under det senaste halvåret. Anledningen till det är att de vill se att du har fått ordning på din ekonomi och att du verkligen kan betala dina räkningar. Om du inte har kunnat göra det under den senaste tiden blir långivaren såklart osäker på om du kommer kunna betala tillbaka på deras lån.